maanantai 10. kesäkuuta 2013

Hot spot

"Koiran hot spot on koirilla melko yleinen, äkillisesti ilmenevä pinnallinen kostea ihotulehdus joka voi olla erittäin kivulias. Tavallisimmin ihotulehdusalue muodostuu pään, kaulan, lantion tai lonkan alueelle."

Lähdimme viikko sitten eläinlääkäriin rokottamaan Rodia ja päästämään pieni rakas hamsterini ikiuneen. Rokotus meni ihan ok, tosin heti piikin jälkeen Rodi vähän ulisi, pyöri ympäriinsä ja rapsutteli pistoskohtaa. Kysyin sitten samalla eläinlääkäriltä Rodin poskessa olleesta patista. Lääkäri totesi sen luultavimmin olevan hot spot. Siinä kohdassa oli aikaisemmin ollut vähän kuin rupi, joka pikkuhiljaa varisi pois jättäen poskeen tasaisen läntin. Karvat piti ajella siitä kohtaa, ja koska jo pelkkä Rodin harjaaminen on siitä epämukavaa, oli aika haaste saada trimmattua poski. Siinä kuitenkin onnistuttiin, ja hoidoksi lääkäri määräsi viikon verran kaksi kertaa päivässä sellaista natriumkloridi-huuhtelunestettä. Nyt se on parantunut aika hyvin, alla kuva tämän melkein viikon hoidon jälkeen. Syy tuon hot spotin ilmestymiseen on luultavasti se, kun Rodi on käynyt uimassa, jolloin paksun turkin hidas kuivuminen aiheuttaa sopivat olosuhteet bakteerien muhimiseen karvan alla. 
Mitään kummempia tässä ei sitten olla puuhailtu, lenkkeilty ja käytetty uimassa lähinnä. Nautittu vasta alkaneesta kesälomasta. Oli ihanaa saada vihdoin peruskoulu päätökseen! Nyt sitten jännätään, että pääseekö siihen ensimmäiseen hakutoiveeseen...
 
Joka tapauksessa, toivottavasti saan pian aikaan jonkinlaista kuvapostausta. Siihen asti nauttikkaahan kesästä ja pitäkää koiria silmällä hot spotien ja punkkien varalta!
 
 
Ja vielä, muistakaahan liittyä lukijaksi bloglovinin kautta jos ette sitä vielä ole tehneet! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti